dilluns, 6 d’agost de 2012

INICI

 
BENVINGUDA
    BENVINGUT  

QUE ÉS ROCAVIVA ?
un laberint màgic! 

INICIÀTIC I TERAPÈUTIC

amb més de 600 roques treballades
DECLARAT PATRIMONI CULTURAL

DESPRÈS DE QUATRE ANYS ABANDONADA
-i havent patit vandalismes variats-

 ROCAVIVA TORNA A ESTAR CUIDADA 
I OBERTA ALS VISITANTS

Per preservar la qualitat
 NOMÉS EN VISITES CONCERTADES Us atendrà l'Ester, ella fa de cuidadora i  guia. 


El lloc romandrà obert tot l'anyPER MÉS INFORMACIÓ I CONCERTAR VISITA 
MIRA A CONTACTE I RESERVES


 
ROCAVIVA ÉS UN LABERINT DE SENDERS


vorejats per més de 600 roques granítiques, petites i grans que, des del petit baix relleu a la talla profunda, entre 1986 i 2013, van ser treballades per en Climent Olm, un artista-eremita que va haver-ne de marxar. Així és com va quedar la seva casa-taller abandonada i molta obra  a mig fer. 


Rocaviva ocupa els dos vessants d’un serrat, prop del poble de Músser, entre l’Alt Urgell i la Cerdanya. El 2010 fou declarada Bé Cultural.Rocaviva 

és una suma d’art, natura, paisatge i missatge. Promou i s’inspira en la Filosofia Perenne, els Drets Humans, la Carta de la Terra...

Té vocació de practicar i transmetre valors universals, de caire ecològic, humanista i espiritual, en el sentit més ampli, profund i elevat possible.

Rocaviva preconitza justícia i pau... estimar-se i estimar, dignificar i valorar la vida. Proposa practicar i divulgar  Valors Humans: conscienciar-nos i reactivar capacitats latents en cadascú i en tots. Aquesta ha estat i és la inspiració, el motor i raó de ser de Rocaviva.

Cultivant la intel.igéncia, potenciant la saviesa i l'acció coherent, contribuïm a un necessari Nou Paradigma... vers una existència personal i col·lectiva més lliure, pacífica i creativa, més plenament humana.


ROCAVIVA... AVIVACOR !


A Rocaviva, es reprodueix el ritual ancestral de pujar a la muntanya sagrada, que acompleix un natural i profund desig  d’elevació -inherent a tot ésser humà-, i l’impuls vital d’endinsar-se per un laberint, eco i metàfora de l’existència.

Rocaviva és un espai iniciàtic i terapèutic, lúdic i alhora propici per reflexionar, meditar, contemplar... El guiatge d'Ester  proporciona una experiència que no oblidareu. Prèvia consulta, també és possible la visita sense guia.

La fusió art-paisatge-missatge, genera un ambientpoderós, intens... una màgia que facilita actualitzar la creativitat-puresa-autencicitat que teníem d'infants... atributs sovint descuidats, però que es conserven vius en cada un i són indispensables per esdevenir més lliures i feliços.Aquesta és la proposta,
 el joc iniciàtic, 
la teràpia fàcil, senzilla i natural que ofereix Rocaviva.
El Cadí...  imponent... canviant constant, segons l'hora, el dia, l'estació... Diuen que el nom prové de l'àrab Al Qadi... i que significa jutge de pau o mestre espiritual.

ROCAVIVA?  AVIVACOR ! 

Rocaviva reaviva

és mAgia en acció !!!Harmonitzar cor i ment,
intel·ligència i sentiment...
obrir les mans...

elevar l'esperit


VERS UNA VIDA PERSONAL MÉS PLENA
FONAMENT PER UNA SOCIETAT, UN PAÍS I UN MÓN MILLOR EN EL CAMÍ DE LA VIDA, 

faci fred o faci calor, 
en la calma i en la tempesta 

BON AMOR, KORATGE I BONUMOR
són la millor companyia!!! 
i medicina per mil mals. 

Cultivar-los cada dia
genera saviesa i felicitat
10 comentaris:

 1. Enhorabuena, has creado un lugar mágico!! Gracias por compartir tanta sabiduría que se transmite a través de las obras. Ya tengo ganas de volver a visitar ROCAVIVA. Besos, Bettina

  ResponElimina
 2. Climent, si tot va bé i a tu et va bé , aquest dissabte et vindrem a veure. ROCAVIVA hem va emocionar i hem va remoure tot el meu ser. Vull tornar-ho a experimentar. Una forta abraçada, Eva

  ResponElimina
 3. Hola,
  Hon es aquest indtet? M'agradaria molt visitar-ho si em podei dir com arrobar-hi us estaria molt agraida

  ResponElimina
 4. Hola Climent, soc el Juli. Avui he recomanat a un pintor de Vila el Joan Raventos Rocaviva. S´esta fent una casa a Els Graus i vol contactar amb gent que visqui a la Natura. Es molt possible que truqui i et vagi a veure, es una bona persona, crec que sintonitzareu.Com a noves haig déxplicar-te que la Roser i jo tenim un tros de terra rustica aprop de l´Ametlla de Mar terme de Tivissa- Frauques. Ens hem fet una caseta de tros tipus tortosi, tenim aigua de la pluja que recollim a una cisterna i l´il.luminacio es amb lets- bateria. Hi ha oliveres, algarrobos i ametlles. Molte pedra que traballo no com tu, sino per restaurar els marges, fer escales, balones...Ara tinc projectat fer una cabana de pedra seca. Moltes vegades m´enrecordo de tu i de tote la feina que has fet aquest anys passats. el mar el tenim a 15´amb cotxe del tros, esta ple de caletes sense mase gent i amb pins fins al mar. Al port pesquer hi ha un vell llaud mallorqui a punt de zalpar per veure la costa desde el mar. Be es casi una invitació la que te estic fent, sempre m´has acollit . Desitjo tot et vagi be, rep una forta abraÇada del amic Juli. Disculpa per les faltes. Visca Catalunya Lliure, bona diada!Jo estare al tram 99, entre Ametlla de Mar i Perello. Jo, la Rus i una pila de companys i amics

  ResponElimina
 5. Hola Climent,

  Acabem de rebre el teu correu aquest matí.
  Gràcies per tota l'informació.
  Visitarem Rocaviva molt aviat, i encara que no hi siguis per fer de guía, el perfum de la teva ànima ens acompanyarà en tot momento, com
  ho fa ja des d'ara mateix.

  Una forta abraçada amic.
  A veure si un dia ens podem conèixer personalment.

  ResponElimina
 6. Hola. El primer donar-te les gracies per fer akest lloc tan magic. Es sencillament increible. Personalment en va remoura de dalt a baix, i va acobseguir aseratar-me l'anima i el ser.
  Moltisimes gracies p'el lloc. I de ben segur ke si veig al minotaure, fare com teseo i li plantare cara.

  ResponElimina
 7. Bona tarda Climent,

  Som un grup d'amics d'Urús que hem visitat Rocaviva fa una semana. Ens agradaria donar-te les gràcies per la marevellosa experiències que vam tenir perdent-nos pel teu laberint màgic.Va ser un dia realment únic i especial, el bon temps, els colors de la tardor i la llum van fer que la caminada fos encara més memorable.

  Ens ha agradat molt el missatge que vols transmetre, amb més amor i menys egoïsme com el que plantejes, el mon seria un lloc més agradable.

  Ens ha quedat una mica el gust amarg de veure aquest lloc horfe, segur que amb tu aquesta experiència hagues sigut molt diferent. Les teves escultures son una gran obra d'art, i ens sap greu que algú no els hi dongui el valor que es mereixen. Esperen, com a mínim, que siguin eternes, i que les futures generacions sapiguen valorar-les.

  Com dius tu:
  AMB AMOR CORATGE I BON HUMOR TOT ÉS POSSIBLE!

  Moltes moltes gràcies,

  Amics d'Urús!

  Olga i Carla

  ResponElimina
 8. Vaig veure un home calb i una dona tirant un roc marges avall

  ResponElimina
 9. Bon dia Climent!

  Som un grup de formadors en el lleure de Minyons Escoltes i Guies de Catalunya, que durant la formació de director en el lleure anirem a conèixer de més ben aprop el teu projecte (fent una visita a rocaviva) enmarcant-nos en una ponència que fem de projectes de vida, però a part ens agradaria poder-nos posar en contacte amb tu perquè ens facis algunes recomanacions i guies per a la descoberta de l'espai i del que va ser el teu projecte i com has continuat amb aquest. Si tinguessim el teu contacte podriem explicar't-ho millor com ho farem.
  Si alguna altra persona veu aquest comentari i ens podria donar un cop de mà, l'hi agrairíem moltíssim.
  el nostre contacte és: formigatestiumolt@gmail.com

  Moltes Gràcies per avançat

  ResponElimina
 10. L'autor ha eliminat aquest comentari.

  ResponElimina